tiistai 29. lokakuuta 2013

Kuvan toteuttamisen tehtäviä

Olemme syksyn aikana tehneet paljon taidetta erilaisilla menetelmillä ja tyyleillä. Tässä muutamia töitä, joiden parissa olen viimeaikoinataistellut.

Aloitetaampa vaikka ihmisen piirtämisestä. Se on ollut kautta aikain minun heikkouteni piirtämisessä, en tiedä miksi. Jotenkin ihmisen anatomia ja mittasuhteet on vaikea hahmottaa ja piirtää paperille. Jouduin kuitenkin kohtaamaan ihmisen piirtämisen tunneilla ja osittain innostuin myös harjoittelemaan lisää.

-Lyijykynät
-mallista
Vesiväritöitä tehtiin useampia. Opettelimme muutamia eri väritystekniikoita, joista on ollut myöhemmin hyötyä. Vesiväritöitä oli mukava tehdä, koska olen aina pitänyt vesivärimaalauksesta. Töiden kautta tutustuttiin myös värioppiin kuten vastaväreihin ym. 

-Vesivärit
-omasta päästä

Opettelimme myös piirtämään mallista. Teimme harjoituksia,mm. piirtämällä opettajamme eri asennoissa, ottamalla kuva ja piirtämällä siitä taikka ihan maisemamaalaamalla. Mallista piirtäminen on mielestäni haastavaa ja aikaavievää hommaa, mutta ajan kanssa hyvä tulee. Helposti lähtee vaan piirtämään mielensä mukaan, katsomatta itse kohdetta. Mutta taas uusia niksejä opittu!

Ylempi valokuva on otettu Miilun sisäpihalta skeittirampilta ja alempi on taas oma piirretty kopio. Tehtävää oli mukava tehdä!

-lyijykynä
-mallista

Kiinnostavin homma oli varmaankin kolmiulotteinen työ. Se oli mielenkiintoista ja hauskaa. Tein pienen kupin savesta. Hauskinta oli dreijan käytön opettelu, koska pääsin ensikertaa kokeilemaan moista.
-savi Voihan perspektiivi. Ei ole minun heiniäni. Heti kun aloin tekemään tätä työtä, mieleni valloitti täys kaaos! Vaikeaa hommaa, en osaa perustella miksi. Mutta siitäkin selvittiin ja hommat tuli hoidettua.
-lyijykynäYksi työ mistä pidin eniten oli akryylimaalaaus. Hahmottelin työtä melko kauan ja maalaaminenkin kesti odotettua kauemmin. Pidän kovasti kankaalle maalamisesta.
-akryylimaalit
-mallista (bändin logo)

Teimme jokainen itsestämme kollaasin. Kollaasin tekemisessä hauskinta on se, että kuvilla voi leikitellä, mutta samalla se on jonkunmoista itsetutkiskelua. Tämän tekemisessä meni enemmän aikaa kun ajattelin, koska aivan sellaisia juttuja ei löytynyt kun olisin halunnut.
-A3paperi, tussi, teippi, liima
-omasta päästä
-2päivää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti